Ik deed een health check bij Holland Health Clinic + WINACTIE

Ik deed een health check bij Holland Health Clinic + WINACTIE

Een APK voor je gezondheid: dat willen we allemaal wel, toch? Een jaarlijkse, preventieve keuring om te kijken of je (nog) gezond bent. Dat kan met een health check, die tegenwoordig verschillende zorgverzekeraars en klinieken aanbieden. Voor mijn werk mocht ik zo’n health check laten doen bij Holland Health Clinic. Eens zien of deze ‘fitgirl’ wel echt zo fit is …

Maar eerst: mijn gezondheid

Ik denk als ik mijn gezondheid vergelijk met de ‘gemiddelde Nederlander’ (als deze al bestaat), dan vind ik mezelf bovengemiddeld gezond. Ik sport zo’n drie tot vier keer in de week en dagelijks loop ik toch zo’n zes- tot zevenduizend stappen. Soms haal ik ook met gemak de tienduizend – toch nog een voordeel aan het reizen met het openbaar vervoer. Ik ben ook niet of nauwelijks ziek of verkouden. Dat zegt wel iets, toch? Het enige waar ik wel wat sneller last van heb is vermoeidheid.

Health check

Met de health check bij Holland Health Clinic word je echt ‘binnenstebuiten gekeerd’. En dat is natuurlijk ook precies de bedoeling! Niets wordt aan het toeval overgelaten. Zo werden er veel vragen gesteld over de medische achtergrond van mijn familie, moest ik psychologische vragenlijsten invullen, moest ik wat fysieke oefeningen uitvoeren en werd mijn bloeddruk gemeten. Verder werd er nog een hartfilmpje gemaakt, werd mijn bloed geprikt – hoef je overigens niet per se te doen als je dit niet prettig vindt – en liet ik een plukje haar eruit knippen. Dit laatste werd gedaan, omdat je hierin tot drie maanden terug het hoeveelheid cortisol (stresshormoon) terug kan zien.

health-check2

Het moment van de waarheid

Na twee weken ging ik terug naar de kliniek, waar in een persoonlijk gesprek de uitslag werd besproken. Alle (bloed)waarden werden duidelijk uitgelegd – ook wat gemiddeld is – en bij mij zag het er eigenlijk allemaal heel goed uit. Ik had geen tekorten, maar ik kreeg wel het advies mee om iets meer op mijn vitamine B12-inname te letten. De arts zag deze liever iets hoger. Prima, ga ik doen! Misschien ben ik dan inderdaad niet meer zo snel vermoeid. Verder valt mijn stresslevel binnen de norm en beweeg ik dagelijks voldoende.

Ten slotte kreeg ik nog de tip mee om na 21.00 uur niet meer op mijn telefoon, tablet of laptop te kijken. Dit deed ik eerder (ongemerkt) wel. Ik slaap meestal vrij licht en onrustig, dus hier ga ik ook zeker iets mee doen. Even later kreeg ik de uitslag netjes als pdf via mail en als boekje per post toegestuurd. Kan ik het nog eens rustig nalezen. Ook leuk: je ziet precies per onderdeel wat de verschillende specialisten als advies geven.

Health check: mijn ervaring

Laten we eerlijk zijn: de health check die ik heb laten doen, is niet heel goedkoop. En toch is het wel echt een investering in jezelf. Je gaat bijvoorbeeld waarschijnlijk nooit periodiek naar de dokter om even alles te laten onderzoeken. Nee, je gaat meestal pas naar de dokter wanneer je al iets mankeert, of in ieder geval vermoedt dat je iets mankeert. Je wordt dan ook behandeld op één bepaald aspect. Bij Holland Health Clinic – en misschien bij nog wel meer soortgelijke klinieken – werken ze op een holistische manier. Dat wil zeggen: ze kijken naar het lichaam als geheel, waar dus ook je geest bij hoort. Ze werken nauw samen met allerlei medisch specialisten (diëtist, cardioloog,…), waarbij er naar alle aspecten van je gezondheid wordt gekeken. Daarnaast kun je na de health check nog begeleiding krijgen om je leefstijl te verbeteren. Heel fijn!

Het is natuurlijk wel een momentopname – mijn health check heb ik al in juli laten doen – dus er kan in de tussentijd al iets veranderd zijn. Zo heb ik er intussen een verhuizing op zitten, wat nooit heel goed is voor je algehele gezondheid. Maar ik ben me wel meer bewust van mijn voedings-, slaap- en bewegingspatroon, dus als ik me wat minder fit voel, weet ik nog beter waar het door komt en wat ik moet aanpassen. Het geeft dus absoluut geen garantie dat je gezond oud kunt worden, maar het geeft wel een goede indicatie van je gezondheid. Doe je elk jaar een health check? Dan kun je met kleine verbeteringen al een groot verschil maken voor je gezondheid.

Maak kans op een health check van Holland Health Clinic

Wil jij kans maken op een health check bij Holland Health Clinic ter waarde van maar liefst € 395,-? Doe dan mee met de Facebookactie van Gezondheidsnet! Je kunt meedoen tot en met 15 oktober 2018.

Holland Health Clinic is een kliniek voor preventieve zorg met medische begeleiding en onderzoek bij gezondheidsvragen op het gebied van voeding, beweging en stressmanagement. Ik kreeg via Gezondheidsnet een health check aangeboden door Holland Health Clinic. Interesse in deze health check? Informeer dan eerst even bij je zorgverzekeraar: door sommige verzekeraars wordt de check namelijk in een aanvullende zorgverzekering (deels) vergoed.

Deze winactie is inmiddels afgelopen. Je kunt niet meer deelnemen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *