Bloemkoolsoep met kaas en pijnboompitten

Bloemkoolsoep met kaas en pijnboompitten

Een soepje is altijd lekker, helemaal wanneer het zo koud is als vandaag. Wil je eens iets anders dan tomaten- of groentesoep? Probeer dan eens deze heerlijke, romige bloemkoolsoep. Ik maakte ‘m speciaal voor mijn moeder toen ze griep had. En dat kwam goed uit, want bloemkool is een echte vitamine C-bom. Daarnaast is soep natuurlijk altijd ideaal: het is gezond, makkelijk, licht verteerbaar en lekker warm!

Benodigdheden:

– staafmixer
– grote pan
– koekenpan
– mesje

Ingrediënten (voor 4 grote kommen): 

– 1 grote bloemkool
– 1 bouillonblokje
– 1 ui
– nootmuskaat (naar smaak)
– knoflook (naar smaak)
– verse gember (naar smaak)
– peper en zout (naar smaak)
– een handje pijnboompitten
– een handje geraspte jonge kaas

En zo maak je het:

– Snijd de bloemkoolroosjes in stukken en doe deze in een grote pan met ruim water. Zorg ervoor dat de bloemkoolroosjes net onder water staan.
– Zet de pan met water op het vuur en voeg het bouillonblokje toe.
– Laat de bloemkool koken tot ‘ie goed gaar is. Dit duurt meestal 8 tot 10 minuten.
– Snijd intussen de ui fijn en fruit deze kort in een koekenpan. (Als je wilt, kun je hier ook knoflook en gember bij doen.)
– Als de bloemkool gekookt heeft, mix je deze met de staafmixer tot er een glad mengsel ontstaat.
– Voeg nu ook de ui (en eventueel knoflook en gember) toe en mix alles door elkaar.
– Roer er een beetje geraspte jonge kaas doorheen, voeg eventueel peper, zout en nootmuskaat toe en strooi er nog wat pijnboompitten overheen.

bloemkoolsoep-aukeline.nl

Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *