Recept: eiwitrijk bananenbrood met blauwe bessen

Recept: eiwitrijk bananenbrood met blauwe bessen

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn vorige artikel, word ik enorm zen van bakken. En dan in het bijzonder van het bakken van bananenbrood. Na veel experimenteren en proberen, is hier dan uiteindelijk mijn best gelukte en lekkerste bananenbrood EVER. Yep, ik overdrijf graag, maar hij is wel oprecht een van de lekkerste die ik ooit gemaakt heb. Beloofd! Als je net zoveel sport als ik, dan waardeer je ook het scheutje eiwitpoeder. Sport je iets minder, dan nog kan het geen kwaad om wat extra eiwitjes naar binnen te gooien, of je laat het poedertje gewoon lekker weg. Het leuke aan bananenbrood is dat je het zo lekker, gezond en gek kunt maken als je zelf wilt.

Recept: eiwitrijk bananenbrood met blauwe bessen

Benodigdheden:
– keukenmachine of blender
– cakeblik
– weegschaal
– kommetje

Ingrediënten:
– 2 rijpe bananen
– 3 eieren
– 150 gr boekweitmeel
– 3 el honing
– 2 tl bakpoeder
– 2 el eiwitpoeder
– flinke snuf kaneel
– blauwe bessen (naar smaak)
– chiazaad (naar smaak)
– noten (naar smaak)

En zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 175 – 180℃ (afhankelijk van je oven, bij mij is 175℃ voldoende).
– Vet het cakeblik in met boter en bekleed met bakpapier.
– Doe de bananen in de keukenmachine of blender en voeg de eieren en het boekweitmeel toe. Mix het geheel.
– Voeg ook honing, bakpoeder, eiwitpoeder en kaneel toe. Mix het opnieuw.
– Pak nu een lepel en voeg al roerend blauwe bessen, noten en chiazaad toe.
– Giet het mengsel over in het cakeblik.
– Voeg nu nog wat noten toe als topping.
– Doe het brood in de oven en bak in 45 minuten gaar. (Let op: het brood mag nog een beetje smeuïg zijn!)

recept-bananenbrood-aukeline.nl

Variatietip: vervang de kaneel eens door (rauwe)cacaopoeder. Fan van pindakaas? Voeg er dan ook gerust een flinke eetlepel pindakaas aan toe, of smeer het er achteraf lekker op.

Enjoy!

PS Heb jij ook weleens andere variaties van bananenbrood gebakken? Deel jouw tips hieronder! Ik ben héél benieuwd. En heb je nog vragen over dit recept? Let me know! X 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *