Recept: post work-out smoothie met frambozen en mineola

Recept: post work-out smoothie met frambozen en mineola

Na een pittige work-out vind ik het fijn om zelf een goede post work-out smoothie te maken met lekker veel eiwitten en fruit. Door de hoeveelheid eiwitten en vitamine C kunnen je spieren goed herstellen en krijgt je immuunsysteem ook een flinke boost. Meestal maak ik smoothies of eiwitshakes met de ingrediënten die ik op dat moment in huis heb, en dit geval was dat frambozen, mineola en mandarijnen. En geloof mij: de smaak was zo zacht, romig en zoet dat ik het recept graag met je deel! O, en niet onbelangrijk: ook nog eens helemaal plantaardig (als je eiwitpoeder dat ook is), dus vegan-friendly!

Recept: post work-out smoothie met frambozen en mineola

Voor 1 smoothie

Benodigdheden:

– blender of slowjuicer

Ingrediënten: 

– 1 halve banaan
– 1 mineola (of sinaasappel)
– 1 mandarijn
– een handje frambozen
– een flinke scheut soja- of amandelmelk
– 1 schep eiwitpoeder (neutrale smaak, bijv. vanille)
– 1 el chiazaad (als topping, optioneel)

Juice it, baby!

– Doe alle ingrediënten (behalve het chiazaad) in de blender of slowjuicer en mix alles. (Hoe meer sojamelk je erbij doet, hoe dunner het wordt. Het is dus aan jou wat jij lekkerder vindt: een dunnere of dikkere smoothie. Na het sporten vind ik een iets dikkere smoothie fijner, omdat dat beter vult.)
– Schep er nu eventueel nog wat chiazaad op als topping. Het chiazaad zorgt voor nog nét wat meer eiwitten – naast het eiwitpoeder – en het voegt wat meer bite toe aan je smoothie.

Enjoy!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *