Iedereen mag het (nu) weten: ik ben zwanger!

Iedereen mag het (nu) weten: ik ben zwanger!

De hele wereld mag het (nu) weten, ik ben zwanger! Elke net-zwangere zal het herkennen: dat je blij bent dat je niet meer stiekem hoeft te doen over je groeiende buik. Zo voel ik me nu dus ook! Hoe gaat het met mij en de zwangerschap? Lees hier mijn allereerste ‘update’ van week 1 t/m 13. 

Je hebt vast al gemerkt dat ik de laatste tijd wat minder actief was op mijn blog en socialmediakanalen. Dit had te maken met die lastige ‘tussenfase’: ik wilde heel graag de wereld vertellen dat ik zwanger ben, maar dat kon gewoon nog niet. Door de misselijkheid had ik ook even geen zin om workouts of iets dergelijks te laten zien, ook al deed ik ze nog wel op ‘goede’ momenten. 

Ik ben nu dus 13 weken zwanger, het tweede trimester is begonnen, en mijn werk weet het inmiddels ook. Het is nu dus ‘echt’. Dat is een hele opluchting, aangezien ik daar natuurlijk de meeste tijd doorbreng. Goede timing ook, want die grote, dikke truien zijn met de lente in zicht al bijna niet meer nodig. En dus kan ik mijn buik steeds minder goed verbergen. Want die strakke buik is toch echt bijna verleden tijd.

De eerste weken van de zwangerschap

Ik kwam er twee dagen na kerst achter dat ik zwanger ben. Ik had in die periode al twee momenten gehad dat ik me in de ochtend ineens helemaal niet lekker voelde, echt misselijk, zo uit het niets. Dat vond ik toch maar vreemd en na een test (oké, eigenlijk twee), bleek ik inderdaad zwanger te zijn. Veel sneller dan verwacht, maar helemaal welkom. Ik heb me toen tot ongeveer acht, negen weken, regelmatig misselijk gevoeld. Gelukkig heb ik niet hoeven overgeven, dus – als het goed is – heeft niemand iets doorgehad op mijn werk. Na die eerste weken voelde ik me gelukkig weer een stuk beter, op wat hoofdpijn en migraine na dan. 

En hoe gaat het nu? 

Hoe onwennig en overweldigend het eerst nog was – ‘wow, ik ben zwanger en heb straks een baby om voor te zorgen’ – kan ik nu vooral genieten van deze bijzondere periode. Ik vind het echt mooi om te zien wat mijn lichaam allemaal kan en hoe er elke week wel iets verandert, aan zowel de baby als mijn lijf. En geweldig natuurlijk, dat mijn vriend en ik zoiets mogen meemaken. Het gaat dus goed met me. Natuurlijk heb ik wat zwangerschapskwaaltjes, maar ik mag echt niet klagen. 

Hoe blijf ik fit? 

Zoals je misschien wel weet, houd ik van sporten en ik zou ook niet zonder kunnen. Ik sport ook gewoon door tijdens mijn zwangerschap, zolang het nog kan en goed voelt. Natuurlijk pas ik wel het een en ander aan, probeer ik naar mijn lichaam te luisteren en ga ik ook andere sporten doen dan ik eerst deed. Zo ga ik nog wel even door met CrossFit (één keer per week, aangepast door mijn trainer), doe ik thuis en in de sportschool nog krachttraining (ook ongeveer één á twee keer per week) en loop ik nog een beetje hard. Alhoewel… ‘hardlopen’ kun je dat niet meer noemen, het is vooral joggen, afgewisseld met wandelen. Dat laatste weet ik niet hoelang dat nog fijn voelt, het kan zijn dat ik daar binnenkort al wel mee stop. Ik vind het sowieso fijn om te wandelen, zeker met het steeds mooiere weer in het vooruitzicht. 

Er komt vast een moment dat CrossFit ook niet meer zo ideaal is, dus dan wil ik kijken of zwangerschapsyoga en/of -pilates wat voor me is. Sommigen zweren ook bij zwemmen, maar ik ben niet zo’n waterrat en ik vrees dat dat ook niet meer gaat komen, haha. Kortom: ik probeer zo fit mogelijk te blijven en de komende maanden te kijken welke sport op dat moment het fijnst is. Ik zal je op de hoogte houden! 

Tot de volgende update! 

De komende tijd zal je wat vaker onderwerpen te zien krijgen die met zwangerschap te maken hebben, want dat is nu eenmaal de fase waarin ik zit. Vind dat je leuk? Blijf me dan vooral volgen. Zo niet, even goede vrienden… 😉 Ben jij ook zwanger (geweest)? Dan hoor ik graag van je! Lijkt me leuk om ervaringen te delen. XGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *