Mijn zwangerschap tot nu toe: update week 14 t/m 20

Mijn zwangerschap tot nu toe: update week 14 t/m 20

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn grote nieuws voor de buitenwereld bekendmaakte. En wat gaat de tijd snel! Inmiddels ben ik alweer ruim 20 weken zwanger – al bijna vijf maanden – en is er heel veel gebeurd. Daarom vandaag even een update!

De eerste drie maanden – het eerste trimester – stonden vooral in het teken van vreugde, onzekerheid en natuurlijk de eerste ‘typische’ kwaaltjes, zoals (ochtend)misselijkheid en vermoeidheid. Daarna maakten ze bijna elke week wel weer plaats voor nieuwe.

Tweede trimester

Ik ben heel blij dat de misselijkheid bij mij erg meevalt en ook niet lang heeft aangehouden (tot 10 weken maar). Vanaf 14 weken – het begin van het tweede trimester – kreeg ik wel ineens last van andere kwalen, zoals hoofdpijn/migraine, bekkenpijn, rugpijn en bandenpijn. Ja, heel wat ongemakjes allemaal, maar het is het uiteindelijk allemaal waard. Wat ik van tevoren niet verwacht had, is dat ik al wel snel last van m’n bekken kreeg en daardoor niet meer de sporten kan doen waar ik juist zoveel energie uithaal, zoals CrossFit en hardlopen. Maar ach, dat pak ik later wel weer op.

Nu ik alweer halverwege mijn tweede trimester ben, voel ik me over het algemeen een stuk beter en fitter. Ook heb ik nu een echt zwangerschapsbuikje, wat natuurlijk veel leuker is dan zo’n buikje alsof je gewoon net iets te veel gegeten hebt. 😉 Ik zeg trouwens ‘over het algemeen’ , omdat ik bijvoorbeeld al een tijd niet de hele nacht door kan slapen. Ik word meestal rond één of drie uur wakker en dan duurt het meestal weer zo’n twee uur voordat ik weer in slaap kan vallen. Alsof ‘moeder natuur’ me al wil klaarstomen voor al de komende slapeloze nachten met de baby.

Daarnaast ben ik ziek geweest, waar ik nog een bloedirritante kriebelhoest aan heb overgehouden, dus nu word ik daar ook ’s nachts weer wakker van… Zucht. Maar hopelijk gaat dat snel weer over, want ik heb mijn slaap echt nog even hard nodig.

16 weken: geslachtsecho

Bij 16 weken hadden we een afspraak voor een ‘pretecho’ om met mooie 3D-foto’s en -video’s het geslacht al te kunnen zien. Ik was onwijs nerveus en nieuwsgierig, want wat was het leuk om het al te mogen weten! En zoals ik al eerder bekendmaakte op social media, is het een meisje. Dat was voor ons nogal een verrassing, want we hadden beiden echt het idee dat het een jongetje zou zijn. Dat was dus heel even omschakelen. Maar het maakt ons niet uit, het is in beide gevallen superleuk!

De eerste ‘schopjes’

Toen ik 19 weken zwanger was, voelde én zag ik haar voor het eerst een beetje bewegen. Heel gek en bijzonder om dan ineens echt ‘leven’ in je buik te voelen. Je kunt het nog geen schopjes noemen, omdat ze nog niet zo groot is, maar het voelt meer als kleine tikjes. Nu ik trouwens alweer iets verder ben, zijn de bewegingen nog wat duidelijker te voelen en voel ik haar ook echt draaien. Ook voel ik vaak precies aan welke kant van mijn buik ze ligt. Een fijn gevoel en ook een heel goed teken!

20-wekenecho

Ik ben nu op de helft van de zwangerschap, alweer een hele mijlpaal! Afgelopen week hadden we de 20-wekenecho: een hele medische en belangrijke echo, waarop ze uitgebreid kijken naar (zichtbare) afwijkingen. Gelukkig bleek alles goed te zijn! Zo fijn dat ze tegenwoordig al zoveel kunnen zien. Vanaf nu kunnen we dus écht zorgeloos genieten van de zwangerschap.

Babykamer en vakantie

Nu we al heel wat praktische zaken (kinderopvang, etc.) van ons lijstje hebben af kunnen vinken en we de meeste én duurste spullen (kinderwagen, kinderstoel, etc.) al binnen hebben, moeten we nu nog de babykamer in orde maken en kunnen we verder lekker uitkijken naar onze laatste vakantie samen. Hopelijk heb ik in de tussentijd nog een paar goede nachten! 😉

Heb je nog vragen voor me? Laat het me weten! Tot de volgende update!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *