Zwangerschapsupdate: week 21 t/m 26

Zwangerschapsupdate: week 21 t/m 26

Inmiddels ben ik 27 weken zwanger en is er weer onwijs veel gebeurd. Hoe gaat het nu met me? En met ons meisje? Is de babykamer al af? Hoog tijd voor een update!

Ik voel me gelukkig goed, eigenlijk veel beter dan in het begin van mijn zwangerschap. Natuurlijk nog wel wat kwaaltjes, zoals wat meer rugpijn en af en toe bandenpijn (vooral als ik te druk ben geweest). Ook slaap ik niet elke nacht even lekker, maar al met al gaat het heel goed! De baby groeit ook lekker door, alle controles bij de verloskundige verlopen (tot nu toe) vlekkeloos. De placenta lag alleen een paar weken terug nog wat te laag, dus bij 30 weken heb ik een extra controle om te kijken of deze mee ‘naar boven’ is gegroeid. Dit schijnt heel veel voor te komen, dus vooralsnog maak ik me daar geen zorgen over.

22 weken: babyshower

Toen ik 22 weken zwanger was (eind april), had ik met twee vriendinnen afgesproken om te gaan lunchen. Dit bleek een smoes te zijn, want eenmaal thuis, stond ineens m’n huiskamer vol met familie en vriendinnen. Wat bleek: ze hadden stiekem al een babyshower voor me georganiseerd! Ik had überhaupt geen babyshower verwacht, maar zo vroeg al helemaal niet. Dus ik was even in shock, maar wat hadden ze het leuk gedaan! Ik heb echt een onwijs leuke dag gehad en ben flink verwend. En daarna was ik ook wel ontzettend moe, haha.

babyshower

23/24 weken: babykamer en geboorteplan

Ik denk dat mijn vriend en schoonvader al rond de 17 of 18 weken de babykamer hebben geverfd en laminaat erin hebben gelegd. Mijn vriend, Nick, heeft in die periode ook al de meubels in elkaar gezet. Heel fijn dat de grootste dingen toen al zijn aangepakt! De tijd erna hebben we vooral gebruikt om inspiratie op te doen en accessoires te kopen. En daar zijn we eigenlijk nog steeds mee bezig. Heel leuk om te doen en te zien dat de (toch wel vrij grote) babykamer langzaam gezellig en knus begint te worden! Als de kamer helemaal klaar is, zal ik wat foto’s delen op social media.

Verder is natuurlijk ook langzaam de tijd aangebroken waarin ik een beetje over de bevalling na moet denken. Er zijn tegenwoordig zoveel keuzes. Waar wil ik bevallen? Hoe, met welke middelen? Met of zonder pijnbestrijding? Noem het maar op. Blijkbaar is er zoiets als een ‘geboorteplan’, al kun je een bevalling natuurlijk nooit plannen. Het is meer een lijstje met daarin je wensen, zodat de verloskundige, artsen, etc. daar enigszins rekening mee kunnen houden. Ik weet al wel ongeveer wat ik wil, maar ik heb gelukkig nog even om me er meer in te verdiepen en over de details na te denken. Een bevalling is nogal een privé-aangelegenheid, dus dit houd ik verder ook liever voor me.

25/26 weken: op vakantie

Deze week zijn we heerlijk nog even samen op vakantie geweest in Zuid-Spanje. En wat hebben we het fijn gehad! Het hotel en het eten waren top en hoewel we vooral veel uitgerust hebben aan het strand en zwembad, zijn we ook nog wel een dagje weggeweest naar een stadje in Spanje én in Portugal. We zaten dicht bij de grens, dus leuk om in twee landen te zijn geweest op één dag, haha. Ik ben ook nog redelijk actief geweest: we hebben veel gewandeld en ik heb bijna elke dag wel een paar baantjes getrokken in het zwembad.

babymoon-auk-nick

Het was al met al een hele speciale vakantie, omdat we in ons achterhoofd al veel met ons meisje bezig waren en ik natuurlijk wat minder ‘mobiel’ was dan normaal. Ben je zwanger en wil je ook nog even op vakantie? Houd dan mijn blog in de gaten, want ik zal binnenkort een apart artikel schrijven met daarin mijn tips.

26 weken: bevalcursus

Deze week stond een eendaagse bevalcursus gepland. In vier uur tijd zouden we ‘klaargestoomd’ worden voor de bevalling. Dat belooft wat! We hebben de cursus gevolgd bij Sabine de Groot van Fijn Zwanger. Hoewel ‘pufcursussen’ toch wel een wat suf imago hebben, vond ik deze cursus juist heel leuk, nuchter en toch heel informatief. En zelfs Nick vond het leuk, al geeft hij dat natuurlijk niet uit zichzelf toe, haha. Sabine legde de theorie heel fijn uit en we deden nog wat handige oefeningen, zoals ademhalings- en massagetechnieken. We weten nu een stuk meer en gaan daardoor ook beiden met meer vertrouwen en positiviteit de bevalling tegemoet. Echt een aanrader! 

Volgende week kun je mijn tips lezen over op vakantie gaan tijdens je zwangerschap. En binnenkort hoop ik nog een nieuwe workout te kunnen plaatsen. Tot de volgende keer! Heb je tussendoor nog (andere) vragen? Stel ze gerust!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *