Zwangerschapsupdate: week 32 t/m 35

Zwangerschapsupdate: week 32 t/m 35

De weken vliegen voorbij en met onze liefste en leukste tikkende tijdbom in mijn buik, is het weer hoog tijd voor een update. En dat is zeker nodig, want er is weer heel veel gebeurd! Dus ga ervoor zitten en lees lekker mee. 

Week 32

Ik slaap deze hele week al slecht, doordat ik me heel onrustig voel. Heel vervelend, want alles wat me normaal helpt (kopje thee, meditatie, etc.) hielp dit keer voor geen meter. Verder hadden we weer de reguliere controle bij de verloskundige; alles is weer goed en ons kindje ligt in de juiste positie, dus daar ben ik blij mee. 

Sinds vorige week is ons meisje aan het indalen, wat zorgt voor fikse pijnscheuten. Gelukkig weet ik waar de pijn vandaan komt, dus maakte ik me geen zorgen. 

Ten slotte liet ik me (alvast) inenten tegen kinkhoest. De prik wordt pas eind dit jaar standaard aangeboden aan zwangere vrouwen, maar ik wist er al van, dus ik vond het belangrijk om het te laten doen. Nu hoor ik je denken: kan dit kwaad? Nee, zeker niet, er is veel (internationaal) onderzoek naar gedaan en in veel landen bieden ze de prik zelfs al standaard aan.

Het is een persoonlijke keuze en ik vind het zelf een fijn idee dat ons kindje straks al enigszins beschermd ter wereld komt. Mocht een pasgeboren baby namelijk kinkhoest krijgen, kan dit levensgevaarlijk zijn en kan ze er zelfs aan overlijden… Iets waar je absoluut niet aan wilt denken. En als ik wist dat ik daar dan zelf iets tegen kon doen, dan kan ik dat mezelf nooit vergeven. 

Week 33

Ik slaap deze week nog steeds slecht en voel me daar heel beroerd door. Door de vermoeidheid worden kwaaltjes namelijk nog erger. Dat begon in combinatie met werkdagen van acht uur en autorijden z’n tol te eisen. Toen heb ik op mijn werk in overleg besloten dat ik vanaf volgende week tot mijn verlof het werk met halve dagen ga afbouwen. 

Ik heb tussendoor alles gewassen en gestreken wat los en vastzit: van rompers en hydrofiele doeken tot beddengoed en knuffels. Wie mij een beetje goed kent, weet dat ik normaal gesproken zelden iets strijk. Dus je kunt wel zeggen dat de nesteldrang flink is toegeslagen. Dat verklaarde ook meteen mijn onrust, want toen ik alles gedaan had, voelde ik me al veel rustiger.

Aan het eind van de week was ik nog op bezoek voor de verjaardag van mijn nichtje Cassandra. Zij wordt op 21 juli alweer 9 jaar, maar ze is dan op vakantie. Ik kwam haar dus alvast even verwennen met wat cadeautjes en knuffels. Het was heel bijzonder om voor het eerst tante te worden en het lijkt me ook zo mooi om te zien als ze straks haar nichtje voor het eerst ziet.

Week 34

Het was weer tijd voor de reguliere controle bij de verloskundige. Ook deze  was weer helemaal goed gelukkig. Ik heb wel ineens veel last van harde buiken, maar volgens de verloskundige is dat normaal voor deze periode. Het kan alleen ook een signaal zijn dat ik het iets rustiger aan moet doen, dus daar moet ik meer op gaan letten. Over twee weken krijgen we nog een allerlaatste echo om te kijken hoeveel ons kindje (ongeveer) weegt en hoe lang ze is. Leuk en handig om alvast te weten!

Intussen ben ik vooral bezig met het afronden en overdragen van mijn werkzaamheden, de laatste spulletjes in huis halen en het (proberen) rustig aan te doen. Ik sport sinds deze week niet of nauwelijks meer, omdat ik merk dat dat de harde buiken verergert. Ik probeer nog wel elke dag even een korte wandeling te maken, voor zover dat kan en goed voelt.

Sinds de laatste spullen in elkaar gezet zijn en alles gewassen en gestreken is, is de ergste nesteldrang voorbij. Sindsdien voel ik me ook wat rustiger en slaap ik weer beter. Ook de halve dagen op mijn werk schelen enorm. Ik doe nu lekker zoveel mogelijk middagdutjes, zodat ik straks fit genoeg ben voor de bevalling.

Ik sluit deze week nog af met een ontspannende gezichtsbehandeling en voetmassage bij mijn favoriete schoonheidssalon. Heerlijk!

Week 35

Mijn nieuwe zwangerschapsweek begon meteen goed met een fotoshoot samen met twee goede vriendinnen, gezellig! De ene vriendin heeft een achtergrond in fotografie en kan dan ook supermooie kiekjes maken, terwijl de andere vriendin heel goed assisteerde met reflectieschermen en de styling. Kortom: het was een hele gezellige dag met ook nog eens een heel mooi eindresultaat!

buitenfoto-zwanger-35weken

Verder was dit de laatste werkweek voor mijn verlof. Dus het was nog even een kwestie van mijn werk overdragen aan mijn vervanger en de laatste dingetjes afmaken. Op de laatste dag hebben we nog even gezellig geluncht en ben ik zelfs nog verrast met allemaal leuke cadeautjes (voor de kleine meid én mezelf). Heel leuk!

En nu zit ik op de bank met een washandje in mijn nek, een icepack bij mijn voeten en twee ventilatoren op me gericht. Die hittegolf is even flink afzien, voor iedereen, maar helemaal als je (hoog)zwanger bent… Hopelijk is het volgende week minder warm, zodat ik dan echt van mijn verlof kan genieten. Laat het aftellen maar beginnen… 

Vond je het weer leuk om te lezen? Laat het me vooral weten! 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *