Zwangerschapsupdate week 39 en babykamer

Zwangerschapsupdate week 39 en babykamer

Mijn uitgerekende datum is bijna in zicht en geloof mij: ik dacht inmiddels ook al wel bevallen te zijn. Ik merk dat ik inmiddels het liefst in mijn eigen ‘bubbel’ kruip en daarom vandaag mijn aller-, allerlaatste update en (voorlopig) ook blogpost!

Week 39: vals alarm

Inmiddels heb ik deze week al een aantal keren ‘vals alarm’ gehad. De eerste keer schrok ik er best van en dacht ik meteen: ja, het is begonnen! Na een gebroken nacht door de spanning, wist ik dat – ook al was de bevalling wel echt begonnen – het nog wel een flink aantal uren kan duren voordat we überhaupt de verloskundige kunnen bellen en op pad mogen gaan. Toen het de dagen erop (ongeveer) hetzelfde liedje was, probeerde ik dus gewoon rustig te blijven en door te slapen. Slaap is, zeker nu, ontzettend belangrijk, want ik moet straks natuurlijk wel genoeg energie hebben voor de daadwerkelijke bevalling. En als het echt menens is, dan schijn je het wel meteen zeker te weten en is zitten of liggen praktisch onmogelijk.

Klaar met ‘zwanger zijn’

Verder gaat het goed, al ben ik inmiddels wel helemaal klaar met het hele ‘zwanger zijn’. Ik kan nu echt nog maar heel weinig, zelfs een kort wandelingetje of even naar de supermarkt voelt al als een hele onderneming. Om over de starende mensen nog maar niet te spreken… Een (hoog)zwangere vrouw is blijkbaar al een attractie op zich. Ook heb ik er op de valreep nog een kwaaltje bij gekregen, namelijk: een slokdarm die zo nu en dan in de fik lijkt te staan. Kortom, van mij mag ze nu echt komen. 😉

Ik krijg trouwens ook al aardig wat berichtjes van vrienden, familie en kennissen die – net als ik – in spanning aan het wachten zijn. Heel lief, maar ik merk dat ik in dit stadium toch het liefst in mijn eigen ‘bubbel’ zit. Geloof mij, als ze er eenmaal is, zal er genoeg babyspam komen. 😉 Tot je er gek van wordt, haha!

Babykamer

De babykamer staat inmiddels al een tijdje klaar. Zoals beloofd, zal ik hier nog wat foto’s showen. Beter laat dan nooit, toch? 😉 In het begin van de zwangerschap hebben we de grote dingen gekocht, zoals meubels. Deze vormden de basis en van daaruit zijn we er verder de hele zwangerschap een beetje mee bezig geweest. Gewoon omdat we dat leuk vonden en we toch wel twee enorme perfectionisten zijn. Dus ook al zijn we geen interieurdesigners, toch moest het allemaal wel ‘kloppen’.

Tadaaa, dit is ‘m dan! We hebben eerst gekozen voor grijs, wit en (oud-)roze als basiskleuren. (Op de foto lijkt de muur misschien meer rood, maar het is in het echt oud-roze.) Daarna wilde ik die kleuren een beetje opbreken door er ‘aardse’ tinten en materialen aan toe te voegen, zoals hout, stof en jute. Hierdoor vind ik het meteen warmer en sfeervoller. De flamingokoppen en het juten kleed van Loods 5 maken het voor mijn gevoel echt ‘af’. Zoals ik al eerder zei, is alles heel geleidelijk ontstaan en hebben we de spulletjes zowel nieuw als tweedehands gekocht.

Het ledikantje, de kledingkast en commode komen van Petite Amélie: een schattig boetiekje in Bussum. Hoewel ons meisje de eerste weken nog in een ander wiegje naast ons bed zal slapen, is het toch fijn om haar ‘grote’ bed alvast in orde te hebben. Het knuffelschaapje in het bedje met onder andere hartslaggeluiden komt trouwens van ZAZU Kids en zal ik na mijn verlof voor mijn werk gaan reviewen.

Verder vond ik het leuk om iets persoonlijks aan de muur te hebben hangen. Je ziet hier dan ook twee schilderijen die mijn moeder heeft gemaakt met jawel, flamingo’s, een foto van de zwangerschapsshoot die ik met 35 weken gehad heb en een lief gedichtje van Gewoon JIP.

Ik ben heel blij met de mobiel van Petite Amélie, die ik op mijn babyshower gekregen heb. Aangezien we geen plankje boven de commode hebben, wisten we alleen tot deze week niet zo goed waar (en hoe) we ‘m op moesten hangen. We hebben dit ‘probleempje’ nu opgelost door ‘m vanaf de planken aan de zijkant op te hangen met een soort stok. Zo heeft ze straks tijdens het verschonen toch iets leuks om naar te kijken. 🙂

Je zag ‘m net al even in beeld: naast de commode hadden we nog veel ruimte over. We besloten dus niet slechts één plankje erboven te hangen, maar meerdere planken ernaast. De plankjes komen van Ikea en heeft zelfs een optie om er later, als het kindje groter is, er een bureautafeltje van te maken. Voor nu vond ik het leuk om er verschillende accessoires op te zetten die zowel leuk als praktisch zijn. Vandaar dat ik er ook meerdere mandjes met verzorgingsproducten en knuffels op heb gezet. De houten Beetle van Little Dutch is niet alleen heel schattig, ook past ‘ie zo goed bij ons. We houden namelijk beiden van mooie auto’s en ik was zelf ook jarenlang gek op Beetles.

Ja hoor, de kast is natuurlijk ook al helemaal gevuld! Ze heeft inmiddels al een aardige collectie, met zoals je ziet, ook vooral veel (oud-)roze en wit. Ik vind okergeel ook heel leuk bij baby’s, dus daar zal over een tijdje ook nog wel meer van komen. De rompers in maatje 50/56 ontbreken hier trouwens; die heb ik allemaal in de commode gelegd, lekker binnen handbereik.

De kleertjes – zowel gekregen als gekocht – komen van allemaal verschillende winkels: van Zara tot Zeeman. Aangezien baby’s – en kinderen in het algemeen – groeien als kool, hoeven ze wat mij betreft absoluut niet veel te kosten. Ik heb alleen één uitzondering gemaakt: ik heb Nick voor z’n verjaardag een soort papa-verrassingspakket gegeven, met daarin onder andere een shirtje met ‘Daddy’s Girl’ erop van Mi Toetie. Veel te duur voor zo’n simpel babyshirtje, maar ik vond ‘m zo leuk en ach, voor deze ene keer.

Dat was ‘m alweer. Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen en zodra zij er is, zal ik mijn handen vol aan haar hebben en dus even een tijd niet meer met mijn blog bezig zijn. Natuurlijk zal ik wel gewoon actief zijn op Instagram, dus volg me daar vooral!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *