OVER AUKELINE

Hi! Ik ben Aukeline: een ‘fitgirl’ van twentysomething met een passie voor gezond leven. Je maakt mij het gezelligst met eten, het meest blij met sport en het gelukkigst als die twee in balans zijn. Maar voordat je dit bij mij voor elkaar krijgt, moet ik eerst van mezelf houden. Zonder (te) zweverig te klinken: ik geloof echt dat dat de basis van alles is in het leven. Als je fit en gezond wilt zijn, dan is dat namelijk een investering in jezelf, waarvoor je – yep – liefde voor jezelf nodig hebt. Want investeren in jezelf, is zorgen voor jezelf, en zorgen voor jezelf is … Yes, daar is ‘ie weer!

Uit liefde voor jezelf

En dat is precies waar dit blog over gaat. Ik wil jou inspireren om van jezelf te kunnen houden, zodat jij de beste versie van jezelf wordt: fit, lekker in je vel, energiek en mooi (van binnen én buiten). Ik ben géén personal trainer, voedingsexpert of iets dergelijks. Ik zeg je dan ook niet wat je moet doen, maar ik wil je wél zoveel mogelijk inspireren om goede keuzes te maken. Want gezond leven kan heel leuk en lekker zijn. Dat ga ik je laten zien, beloofd!

Food

Ja, ik geef het toe: ik ben ‘gezegend’ met een supersnelle verbranding. Daarbij sport ik ook nog eens zo’n drie á vier keer per week. Mijn lichaam schreeuwt hierdoor om extra voedingsstoffen. Heerlijk, want mán wat houd ik van eten! Ik heb alleen wel een kantoorbaan, waarbij ik – helaas – veel op m’n kont zit. Daarom heb ik me goed verdiept in voeding en wat deze voor je lichaam kan betekenen. Natuurlijk ben jij anders dan ik en ziet jouw dagelijkse leven er waarschijnlijk heel anders uit. Op basis van mijn eigen ervaringen (of met hulp van een expert) probeer ik je dan ook zo goed mogelijk te inspireren en informeren over voeding.

Sport

Ik zou nu willen schrijven dat ik een typische ‘fitgirl’ ben die al haar hele leven sportief is. Dat is alleen helaas niet zo. Als klein meisje deed ik dan wel een tijd aan jazzballet, streetdance en survival, maar nooit heel lang. In mijn puberteit leefde ik alles behalve gezond: ik rookte, dronk mierzoete energydrankjes en at vette kaasbroodjes (ja, dat was toen cool).

Zo’n 5 jaar geleden – ik rookte toen allang niet meer – had ik erg last van stress en ik zocht een uitlaatklep. Hardlopen werd toen mijn nieuwe verslaving. Sindsdien loop ik nog steeds minimaal één keer per week hard, maar tegenwoordig als aanvulling op krachttraining. Hardlopen is voor mij ontspanning: ik kan mijn hoofd legen en weer echt even ‘in het nu’ zijn. Ook is het voor mij een middel om weer inspiratie te krijgen. Daarbij heb ik sinds een jaar krachttraining omarmd: fitness, crossfit, bootcamp, heerlijk vind ik het. Ik vind het ook geweldig dat je met deze sporten echt je lichaam kunt shapen. Je leest hier dan ook alles over sport: tutorials, tips, reviews, trends en nog veel meer.

Ik heb er zin in. Jij ook? Enjoy op Aukeline.nl!